Categorieën
Nederlands

In ‘t nieuws

We houden je op de hoogte als Dating Selection in ‘t nieuws komt. Eerst het meest recente artikel en daaronder de primeur van de Gelderlander.

In ‘t nieuws. Op 28 oktober jl. verscheen een artikel in de wijkkrant Op de Hoogte over Dating Selection:

In 't nieuws

Bultbewoners Miranda en Jeannette zoeken vrijgezellen die gekoppeld willen worden

Miranda van Gaalen en Jeannette Wouters willen via de website Dating Selection vrijgezellen koppelen. Zij gebruiken een voor Westerse begrippen onconventionele methode om twee mensen bijeen te brengen, namelijk Bazi. Een methode die al duizenden jaren in het Oosten wordt benut. Simpelweg omdat dit een relatief eenvoudige wijze is om te bepalen wie bij je karakter past, en dus bij jou. Zij doen dit aan de hand van de Bazi-karakterkaarten.

Wat is Bazi?

Bazi is een begrip uit de Chinese astrologie. Het is gebaseerd op de vier pilaren (uur, dag, maand en jaar) van je karakterkaart die volgt uit je geboortedatum. Er zijn 518.400 mogelijke combinaties. Dit betekent dat de ene kaart beter bij de ander past. Dating Selection weet wanneer er sprake is van een match en als die is gevonden, is er een klik. Dan vind je diegene aardig en kun je met mekaar overweg. De ideale basis dus om elkaar te leren kennen en verliefd te worden.

De psychologie stelt dat karaktereigenschappen zijn aangeboren, iets wat de geleerden in China al meer dan 3000 jaar geleden ontdekten. Wat zij observeerden groeide in de loop der Dynastieën uit tot Bazi, nauw verwant aan de metafysica waartoe ook Feng Shui behoort. Als je het karakter kent, kun je dus aan de hand van de eigenschappen bepalen wie bij wie past. Omdat deze bij je geboorte bekend zijn, is vragenlijsten invullen overbodig, want je persoonlijkheid blijkt tenslotte uit jouw karakterkaart. Daar maakt Dating Selection met de Bazi methode gebruik van.

Omdat ze eenieder de liefde gunnen, streven zij ernaar het aantal vrijgezellen te verminderen. Miranda is de Bazi-deskundige die zorgt voor de selectie van passende kandidaten. Jeannette zal wanneer er een match gevonden is via een persoonlijk gesprek kunnen bevestigen of deze relatie inderdaad kans van slagen heeft. Ze zijn op zoek naar vrijgezellen die zich inschrijven.

Miranda schreef eerder een roman en houdt zich sinds het begin van de eeuw bezig met metafysica. Ze startte dit initiatief jl. augustus. Alles is liefde, vindt Miranda, dus ze besloot haar kennis in te zetten om partners samen te brengen en om te laten zien dat Bazi beter werkt dan andere methodes. Ze zocht de samenwerking met Jeannette, schilderes. Zij heeft door middel van haar intuïtie al verschillende zakelijke en liefdesrelaties op het juiste pad gebracht en wil heel graag dit talent gebruiken om mensen te helpen met het vinden van de liefde. Hoe groter de groep vrijgezellen, hoe makkelijker het wordt om voor iedereen een passende partner in de buurt te vinden.

Schrijf je (gratis) in en als je vrijgezellen kent, vertel ze over www.datingselection.com. Liefde, dat gun je elkaar.

——————————————————–

In ‘t nieuws. De Gelderlander van 12 oktober jl. had de primeur met een artikel over Dating Selection:

In 't nieuws

Arnhemse matchmakers willen dat hun datingsite niet de zoveelste vleeskeuring is

ARNHEM – Miranda van Gaalen en Jeannette Wouters riepen afgelopen zomer de datingwebsite Dating Selection in het leven. Hiermee willen de twee Arnhemse vrouwen, in het dagelijks leven ook schrijver en kunstenaar, vrijgezellen helpen bij het vinden van de perfecte match. ,,Hetero, homo, bi, lesbisch: het maakt niet uit. We zijn er voor alle vrijgezellen met lef.”

De methode die de twee gebruiken bij koppelen van vrijgezellen is Bazi, een Oosterse methode die beweert de blauwprint van een karakter te tonen op basis van de geboortedatum. Voeg daar ook nog de geboortetijd aan toe, dan kan de profielanalyse nog beter worden geschetst. Inmiddels hebben zo’n honderd mensen zich bij de datingsite ingeschreven. 

Dames, vanwaar het idee voor deze datingsite?

Van Gaalen: ,,Deze zomer bedacht ik mijn kennis over Bazi in te gaan zetten voor het samenbrengen van mensen. Ik begon een website en daar kwam al snel een eerste ontmoeting tussen twee vrijgezellen uit. Het klikte, maar door uiteenlopende levensstijlen pasten ze toch niet bij elkaar. Om dat in de toekomst te voorkomen, heb ik Jeannette bij het bedrijf betrokken.”

Wouters: ,,Zodra Miranda een match op basis van de karakters heeft gevonden, beoordeel ik aan de hand van persoonlijke gesprekken of de match inderdaad kans van slagen heeft. Ik ben intuïtief sterk, vandaar dat deze rol goed bij mij past.”

We kennen al lang sites als Lexa en Tinder. Waardoor zagen jullie ruimte voor nog zoiets?

Van Gaalen: ,,Eigenlijk zijn alle bestaande datingsites en -apps één grote vleeskeuring, waarbij je beoordeeld wordt op een foto. Vervolgens geef je je voorkeuren en eisen door, waar een algoritme op wordt losgelaten. Ik vind dat nogal subjectief. Wij matchen op karakter in plaats van op uiterlijk, waardoor een klik gegarandeerd is.”

Maar het oog wil natuurlijk ook wat…

Van Gaalen: ,,Uiteindelijk is niemand lelijk. We raden mensen dan ook altijd aan om af te spreken. Op het moment dat het klikt, zie je pas echt iemands schoonheid en is een ideaalbeeld minder relevant.”

Wat als mensen deze Bazi-methode onzin vinden?

Van Gaalen: ,,Het is geen vereiste dat je erin gelooft. Het gaat er vooral om dat je ervoor openstaat dat wij iemand voor je kunnen vinden met wie het klikt. Dat is ook de reden dat je minder betaalt voor het eventueel vinden van een tweede of derde match. Wij geloven dat we ons werk zo goed doen, dat het bij de eerste match meteen raak is. Maar de magie van liefde is natuurlijk nooit helemaal te voorspellen.”

Merken jullie in het huidige coronatijdperk dat mensen meer terughoudend zijn om af te spreken?

Wouters: ,,Nee, mensen hebben juist nu behoefte aan liefde. Dat houdt geen enkele maatregel tegen.”

Linda Pol 12-10-20, 08:28 Bron: De Gelderlander