Heb ‘t lef heb lief

Sta je ervoor open om gekoppeld te worden aan een partner met wie je een prima team vormt, dan zit je bij Dating Selection goed. Het feit dat er een match is gevonden wil zeggen dat jullie karakterkaarten bij elkaar passen, de klik is er. Met dat in gedachten is het aan jou om te ontdekken waar ‘m die klik in zit. Je kunt (weer) liefhebben. Heb ‘t lef heb lief. Grijp deze kans wanneer je met mekaar in contact bent gebracht. Zet je in en maak er wat moois van.

Heb ‘t lef

Hoewel je karaktereigenschappen al bij geboorte aanwezig zijn, geeft je opvoeding en cultuur kleur aan jouw persoonlijkheid. Bovendien ben je beïnvloed door jouw ervaringen. Natuurlijk zeggen je eerdere levenskeuzes wat over jou. Ze hebben je gevormd tot wie je bent, maar je wil vooruit in plaats van achteruit.

Het verleden kan een last zijn, een blok aan je been, en een passende partner precies degene aan wie jij wilt laten zien wat je nog meer in je mars hebt en die jou laat schitteren. Omdat je vroeger viel op blondjes of brunettes, is dat bij een volgende liefde ook per se zo? Heb je echt behoefte aan weer een dominante partner? Los van je ervaringen met liefde, de relaties die je hebt gehad en welke rol je daarin speelde, is belangrijk dat je openstaat voor een nieuwe ervaring, voor liefhebben.

Bij de filosofie van drie-eenheid heb je kunnen lezen dat het leven bestaat uit drie aspecten: Hemel, Aarde en Mens. Het Mens aspect ben jij. Het betekent moed verzamelen, de stoute schoenen aantrekken en weer durven dromen. Daarom heb je je tenslotte ingeschreven, je was en bent nog steeds op zoek naar de liefde. De inzet die nu gevraagd wordt is lef. Ben je bereid in te zetten op je eigen geluk en dat vorm te geven?

Twijfel

Besluit je alsnog te passen? Het getuigt van respect om je match in ieder geval jouw reden te laten weten. Je zocht naar verschillen, terwijl het gaat om de overeenkomsten. Zeg nou zelf, wanneer je je geliefde voordat je mekaar hebt ontmoet al aan de kant zet, was je dan werkelijk toe aan een relatie?

Natuurlijk is het doodeng, maakt het je zenuwachtig en schept het verwachtingen. Want stel je voor dat het de liefde van je leven is, maar wat als ze jou leuker vindt dan jij haar, of omgekeerd? Misschien is ze wel een Draak. Of vind ze jou een Varken en jij haar een Schaap en zij jou een Rat en zo kun je doorgaan.

Het Chinese dierenriemteken van jouw geboortejaar ken je waarschijnlijk en je weet dus of je wel of geen Haantje bent. Het jaarteken zegt slechts voor een deel wat over je persoonlijkheid, terwijl het gaat om het volledige plaatje. Bovendien bepaalt de combinatie van tekens in de karakterkaart, acht in totaal, hoe goed jullie bij elkaar passen. Soms is het inderdaad de Draak die de ander heeft, die jij nodig hebt.

Je had de hoop al opgegeven en nu komt die ineens vanuit het achterkamertje tevoorschijn. Verdorie, je bent gelukkig met je huidige leven, je ritmes en gewoontes en dan zet je dat weer op het spel voor zoiets als liefde. Het idee alleen al. Toch is dat idee zojuist met jou aan de haal gegaan. Je hoofd is op hol geslagen, nou je hart nog.

Het is de mens eigen om scenario’s in gedachten af te draaien en makkelijk om gelijk van het slechtste uit te gaan, want zo bescherm je jezelf alvast tegen mislukkingen. De zelf vervullende profetie, oftewel the self fulfilling prohecy betekent dat wat jij visualiseert dat er kan gebeuren daadwerkelijk zal gebeuren. Dat kan ook positief zijn! Durf te dromen. Dat je verstand van alles wil weet je, dus gun jouw hart een kans. Heb ‘t lef heb lief!

Heb lief

Cruciaal is dat jullie goed met elkaar overweg kunnen, en die kans is groter wanneer je afspreekt met iemand die bij je past dan met een oppervlakkige keuze gebaseerd op uiterlijk. Inmiddels heb je elkaars contactgegevens ontvangen, en dan? Het heeft zowaar wat weg van een blind date. Uiteraard ben je nieuwsgierig naar hoe je liefdespartner eruitziet, maar schoonheid is subjectief en vervolgens komt het aan op karakter.

Er is slechts één manier om erachter te komen of je verwachtingen, die je overigens zelf creëert, uitkomen. Of je eerst informatie via e-mail uitwisselt of direct de telefoon pakt is aan jou. Het is belangrijk om in ieder geval af te spreken. Heb je geluk dan slaat de vonk meteen bij het eerste afspraakje over, hoewel het ook pas na een aantal ontmoetingen kan gebeuren. Zelfs als het iets langer duurt, krijg je er een waardevolle nieuwe vriendschap bij. Dan ga je samen op stap, maak je lol en beleef je plezier.

Versta jij de kunst van het liefhebben? Ontdekken wat elkaars eet- en drinkgewoonten zijn. Dat je (groot)ouders nog leven en je allebei graag snoept. Je beiden de oudste of jongste uit het gezin bent, of een ochtend- of avondmens. Hoe zit het met de emotionele intelligentie? Ben jij bereid de ander te accepteren als dieetwensen, slaapritmes en voorkeuren voor TV-zender, politieke partij of overtuiging afwijken van die van jou? Je partner tegemoet komen, kunnen luisteren en gehoord worden. Schoonheid schuilt in het oog van de waarnemer. Het blijft spannend. Heb ‘t lef heb lief en begin aan jullie gemeenschappelijke reis.

Inschrijven | Jouw investering | Locatie locatie locatie